Fallskärmshoppning

Om du letar efter en spännande och adrenalinfylld hobby som är något utöver det vanliga bör du prova på att hoppa fallskärm. Denna fritidssysselsättning är något som blivit allt mer populärt i Sverige och världen under de senaste åren. Svenska Fallskärmsförbundet växer hela tiden och ökar i antal medlemmar. Varför inte prova att kasta dig ut mot nya utmaningar?

Den vanligaste formen av fallskärmshoppning är så kallad tandemhoppning, vilket innebär att du som ska hoppa sitter fastspänd med en säkerhetssele på en instruktör. Vi ett sådant hopp är du fastspänd på instruktörens framsida så att du får en god sikt över vad som händer under hoppet. Det ger även en trygghetskänsla under hoppet då du själv inte behöver tänka på tekniken.

Första hoppet

Det tillfälle då du garanterat kommer känna mest pirr i magen är precis innan själva hoppet, när du befinner dig i flygplanet. När ni sedan väl har kastat er ut kommer du uppleva en enorm frihetskänsla och det är denna som gör att många får mersmak redan efter första hoppet. Det är en häftigt känsla av stolthet som du bär med dig länge.

Hur går jag tillväga?

Om du har bestämt dig för att du verkligen vill prova på att hoppas fallskärm ska du först ta kontakt med ett fallskärmscenter. Tänk på att välja ett center som har en lång erfarenhet och ett gott rykte. Sverige har ett 30-tal olika fallskärmscenter att välja bland. Priserna varierar beroende på hur högt upp ifrån du väljer att hoppa.

Rädsla och risker

Det är självklart inte helt riskfritt att kasta dig ut från ett flygplan med en fallskärm och detta ska du vara medveten om. Detta faktum behöver dock inte hålla dig tillbaka. Det gäller att vara medveten om riskerna och på så sätt vara så förberedd och påläst som möjligt. De flesta ångrar inte att de tog chansen att testa något nytt i form av fallskärmshoppning!